De mensen achter de Facebook pagina “Geldermalsen zegt NEE tegen een AZC” nemen het initiatief en willen ik gesprek met de raad en versturen onderstaand persbericht.

Politiek zoekt contact met de burger.

Naar aanleiding van publieke uitspraken en insinuaties van politici in Geldermalsen.

Geldermalsen 22 februari 2016: Momenteel is het erg rumoerig in de gemeentelijke politiek. Men is het nog lang niet eens over de wijze waarop men het vertrouwen met de burger wil gaan herstellen. Veel herrie maar weinig daadkrachtig optreden en zelfs onderling is het vertrouwen ver te zoeken. Zeker van onze gekozen volksvertegenwoordigers mag men meer verwachten.

Een deel van de raad heeft besloten om de dorpen in te gaan en daar het vertrouwen te herstellen. Tenzij men daar gaat vragen of in die dorpen een AZC voor 1500 statushouders tot de mogelijkheden behoort een onzinnige insteek.

Wij gaan met alle plezier in gesprek met onze volksvertegenwoordigers en wanneer deze wens om tot een dialoog te komen wederzijds is laten we ons graag uitnodigen. Wij hebben een kleine groep geselecteerd die ons gaan vertegenwoordigen om ook inhoudelijk resultaat te kunnen boeken.

Tot nu toe hebben we alleen, op ons initiatief, gesproken met de Lourens van Bruchem (SGP) en horen we verschillende politici roepen dat er gesproken wordt met de burger. Sommige willen zelfs de indruk achterlaten dat zij dit ook met ons doen, maar dat is helaas bezijden de waarheid.

Wij praten dus met iedereen maar zullen alle gesprekken opnemen en dat heeft te maken met het, op dit moment, ontbreken van het vertrouwen. Wij willen niet dat delen uit gesprekken worden gebruikt voor eigen belangen en/of uit verband worden gerukt. Uit het gesprek werd door de SGP meteen daarna alleen vermeld dat we geen tegenstanders zijn van het opvangen van echte vluchtelingen. Dit is zo maar werd echter wel omgeven met een aantal voorwaarden die dan weer niet werden verteld.

Wij zijn van oordeel dat:

  • er zijn nog veel gesprekken nodig zijn en sorry en het spijt mij niet voldoen .
  • het niet helpt als burgers die geen AZC wensen worden weggezet als ” relschoppers “.
  • De gemeente een verantwoording heeft voor haar inwoners en niet haar pootje laat hangen naar Regering of het COA.
  • een transparante besluitvorming de manier om opvang voor vluchtelingen n Geldermalsen te realiseren.
  • We moeten stoppen de heksenjacht op mannen die gedreven werden door wat zij door de strot kregen geduwd, een groot AZC zonder bijkomstige informatie

We hopen spoedig te horen van onze volksvertegenwoordiging!

Geldermalsen zegt NEE tegen een AZC