Het is alweer een week of twee geleden dat we bij het Openbaar Ministerie informeerde naar de status van de aangifte die tegen ondergetekende is gedaan door  Miranda de Vries, de burgemeester van Geldermalsen.

De woordvoerster van het Openbaar Ministerie wist ons na enig speurwerk in de systemen van justitie te vertellen dat het onderzoek weliswaar 20 juni 2016 afgerond had moeten zijn maar dat de dossiereigenaar mevrouw van de Vlasakker nog bezig was met het onderzoek. Toen ik vervolgens mevrouw van de Vlasakker belde en haar naar de stand van zaken vroeg reageerde zij hevig verbaasd. Volgens haar was het onderzoek in overleg met de Officier van Justitie uitgesteld en had het een lagere prioriteit gekregen.

Jan de Geus lekt 2016-08-03Erg vreemd omdat alle feiten bekend zijn en er alleen vastgesteld moet worden of het hier gaat om een strafbaar feit. Een goede reden van het uitstel kunnen we ons dus niet voorstellen maar het kan niet een gebrek aan capaciteit bij politie zijn.

De enige die mogelijk gebaat is bij een langdurig uitstel is burgemeester de Vries. Het is in de gemeente Geldermalsen heel gebruikelijk dat zaken die haar niet goed uitkomen worden uitgesteld en vooruitgeschoven met de bedoeling het te laten doodbloeden. We kunnen u verzekeren dat dit niet gaat gebeuren.

Misschien dat de publicatie van nieuwe documenten uit de commissie GREX helpen om de prioriteit te verhogen.

Dus bij deze alle documenten uit de commissie GREX van   9-9-2015

Een leuke bijkomstigheid is dat deze o.a. gaan over de mogelijkheden van gronduitgifte in erfpacht waarover de Geus van D66 pasgeleden over twitterde.

Weer een “lek” onder het bewind van Miranda de Vries?