Naadje blancoMet regelmaat moet de burger op de publieke tribune aanhoren hoe sociaal de gemeente Geldermalsen is. De praktijk is anders. Eerder hadden we al gezien dat de 120% norm die men voor minima zegt te hanteren een farce is. De oorzaak ligt naar het schijnt in het feit dat de laatste 10% bij de gemeente vandaan moet komen. De beoordelaars weten schijnbaar niets van deze regeling. Maanden geleden al aangekaart maar Naadje heeft na de reden waardoor dit komt niets meer vernomen.

En dan komt nu de noodkreet van de vriendin van Naadje. Het water staat haar tot aan de lippen maar van de gemeente kan ze niet veel goeds verwachten.

LEES HIER MAAR EENS DE BRIEF DIE ZE HEEFT GESTUURD AAN DE WETHOUDERS VAN GELDERMALSEN:

Geachte heren van de Gemeenteraad van Geldermalsen,

Vandaag is een interview geplaatst in Dagblad Trouw over mijn denkwijze en over mijn persoonlijke situatie,een deze dagen zal er een uitgebreidere versie in Trouw verschijnen. Dit artikel laat duidelijk zien hoe de Gemeente Geldermalsen omgaat met zijn inwoners , mensen zoals ik.
Ik heb in het verleden geleerd dat indien je hulp nodig hebt dan vraag je hulp , in mijn werkzaamheden wat ik doe bij Stichting Helping Hands help ik mensen die zwakker in de samenleving staan , ik doe dit vrijwillig . .
Vanaf 2011 vraag ik de Gemeente Geldermalsen om hulp met mijn schulden , meerdere brieven geschreven, emails , een tussenkomst van de Nationale Ombudsman en veel pijn en verdriet aan mijn persoonlijk adres.
De Gemeente Geldermalsen heeft STMR ingehuurd om te bemiddelen in schuldhulp aanvragen. Deze organisatie onderzoekt en stuurt mensen door een traject in . Voor mij persoonlijk gelden de regels als volgt : je moet een WA verzekering hebben om in de schuldhulp terecht te mogen komen. Ik heb een WA verzekering maar op naam van mijn oudste zoon omdat ik door een CIS melding geen verzekering krijg. Deze verzekering word van mijn rekening afgeschreven a €3,75 per maand, Jennifer Hutting van STMR bepaald uit naam van de Gemeente Geldermalsen dat ik mij dan maar bij de Vereende moet verzekeren, waar een WA verzekering €229,- kost plus €150.- risicokosten , te betalen ineens, en anders geen traject. Een gesprek met de Nationale Ombudsman attendeerde mij op een dossier wat openbaar staat op de website van hun over het falende beleid van STMR inzake schuldhulpverlening.
U bent op de hoogte van mijn persoonlijke situatie , ik krijg brieven die ondertekend zijn met Gemeente Geldermalsen , dus ik vertel u niets nieuws toch ?
Op 18 november heb ik meneer Fred Bruin gesproken omdat mijn kind ( 17 jaar , gehandicapt) niet durft te gaan slapen omdat misschien onze deur wordt opengebroken. Iedere week heb ik een deurwaarder of een incassobureau die komt dreigen , een dreiging met een beslag op de inboedel, of op mijn riante uitkering, Meneer Fred Bruin verklaard aan mij , nee ik kan niets doen, ik zou het eerlijk gezegd niet weten, gewoon volhouden misschien ? Hoe leg ik dit uit aan een gehandicapt kind wat niet durft te gaan slapen , gewoon volhouden Nino , klinkt vreemd of niet ?
Mijn zoon Nino heeft hulp van het Kernteam van Geldermalsen , Xaviere Hoek heeft een stappenplan gemaakt, ik heb om hulp gevraagd om te kijken wat Nino zou kunnen in de toekomst en wat niet . Ik moet er rekening mee houden dat ik vroegtijdig sterf, ik heb een bepaald gen , waaraan mijn hele familie jong is overleden, rond hun 49ste verjaardag, die hoop ik over 4 maanden te bereiken.
Ik breng en haal Nino zelf naar school omdat er in het verleden vaak problemen waren met leerling-vervoer, te laat opgehaald of hij werd vergeten.
Op 21 november staat de deurwaarder Tempelman en de Niet aan de deur voor de auto van mijn schoonzoon , waarmee ik Nino naar school breng , ik bel de Gemeente Geldermalsen samen met de deurwaarder zodat deze kan bevestigen dat ik een auto nodig heb voor Nino , maar wat zegt deze mevrouw , ja vraag maar leerling-vervoer aan er is niemand aanwezig . De aanvraag kan een paar weken in beslag nemen, en als Nino niet naar school gaat kunt u de leerplichtambtenaar krijgen! Via het Kernteam krijg ik te horen, we zullen zo snel mogelijk met Nino gaan oefenen om naar school te leren fietsen…klein detail wordt er vergeten , Nino heeft geen fiets , daar heb ik de middelen niet voor.
Nu zult u denken waarom krijgen wij een heel boekwerk aangeboden door deze mevrouw Welgraven , ik stuur dit omdat u ervan kunt leren.
Net zoals Anton de Boer bij mij in het pand stond aan de Rijnstraat 64 om te vragen of ik misschien mee wil denken aan een betere oplossing voor de schuldenproblematiek in de Gemeente Geldermalsen samen met Jennifer Hutting van STMR, deze STMR die mij al jarenlang wegwuift , grapje zeker ?
Ik heb geleerd in het verleden om hulp te vragen, en als je dit eerlijk en beleefd vraagt dan krijg je hulp …Help elkaar , deel samen en werk samen. Ik kan mij geen groter contrast voorstellen dan wat ik en mijn kinderen iedere dag mee moeten maken vanaf 2011 . Mijn kinderen zijn kansarm en de dupe van een Gemeente die met van alles bezig maar niet  met zijn inwoners, anders was mijn kind niet bang om te gaan slapen.
Met vriendelijke groet,
Karin Welgraven